A tak uczymy rodzinkę hiszpańskiego, od strony kulinarnej. Każdy sposób dobry :). Ziemniaki jak
najbardziej nadają się jako dodatek do mięs, np. grillowanych, dobre także jako
przekąska z sosem. A dziś udało mi się idealnie jajko w koszulce , do tego
razowy i łosoś :D. jedno z lepszych śniadań :).
Składniki:
Ziemniaki
Kilka ząbków czosnku
Oliwa z oliwek
Słodka papryka
Zioła prowansalskie
Sól
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i gotować ok. 10 minut. Ilość ziemniaków zależy
od liczy porcji, upodobań, dodatków. Po ugotowaniu ziemniaki przełożyć na
patelnie wysmarowaną oliwą. Posypać je słodką papryką i piec 20 minut. Po upływie
tego czasu dodać całe ząbki czosnku ( na
1 dużą patelnię przypadają 2 średnie ząbki). Ziemniaki posypać ziołami prowansalskimi
i piec 10 minut. Na koniec czosnek wyjąć,
a patatas bravas można podawać.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz