czwartek, 17 stycznia 2013

Karnawałowo. Pączki angielskie z serkiem.

Pierwszy post na tym blogu, pierwszy przepis. Blog o mojej pasji, o tym co kocham.. Gotowanie. Dopiero zaczynam przygodę z tego typu blogiem..  Zapraszam do czytania i komentowania. :) Dzisiaj przepis na pączki angielski, odbiegają trochę w smaku od tych tradycyjnych, ale za to są szybsze w wykonaniu, ponadto można je również podawać z konfiturą lub z cukrem pudrem. 



Pączki angielskie z serkiem homogenizowanym
 300 g serka homogenizowanego waniliowego
3 jajka
1,5 szklanki mąki
opakowanie cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder do oprószenia

Serek wymieszać z jajkami, wsypać mąkę , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Całość zamieszać. Olej dobrze rozgrzać, nabierać ciasto na łyżeczkę (najlepiej zamoczoną w oleju, masa nie klei się do łyżeczki) i wrzucać do gorącego tłuszczu. Po usmażeniu najlepiej wyjąc na papierowy ręcznik, najlepiej smakują jeszcze ciepłe :).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz